Velkommen til kurs!

Velkommen på kurs!

Gratulerer og takk for din påmelding til dette ICC-kurset som tar deg gjennom det du skal gjøre på selve utsjekken.

Mitt mål med kurset er å sette nettopp deg i stand til å gjennomføre ICC med glans. Du trenger 80% riktige svar for å bestå, noe du helt sikkert klarer om du følger dette kurset. I videoene er det gitt noen eksempeloppgaver. Du får nødvendigvis ikke akkurat de samme eksemplene og løse. Du vil kanskje også oppleve at visse ting blir vektlagt mer eller mindre. Dette kommer helt an på din kompetanse den dagen du skal ta selve ICC-utsjekken ombord i båten.

Det er selvfølgelig helt opp til deg om du vil se gjennom alle videoene men jeg anbefaler at du tar deg tid, leser spørsmålene på skjemaet vi bruker og er sikker på at du kan svarene. Du får selvfølgelig tid til å gjøre deg kjent med båten inne og ute før vi starter. Trenger du en treningstime bør du si fra om dette når du bestiller utsjekken.

Så velkommen og lykke til!

I noen av oppgavene vedrørende navigasjon bruker vi sjøkart. Typisk bruker vi båtsportkartserien på papir og elektroniske kart. Benytt gjerne GULESIDER.NOs sjøkart på PC eller Navionics kart på mobil. Du trenger og en navigasjonslinjal. Har du ikke en kan du sjekke denne videoen hvor jeg går gjennom de to mest aktuelle linjalene.

Om du trenger hjelp

Om det er noe du lurer på vedrørende testen, svarene eller hva som helst, kontakt meg på Facebook eller epost: [email protected]

Nyttige dokumenter

Sjøfartsdirektoratet har dette dokumentet som styrende pensum. Dokumentet kan du laste ned her:

I bunnen for dette dokumentet ligger resolusjon 40 og dets vedlegg. Du finner dette dokumentet her

Lov om fritids og småbåter (Småbåtloven)

Da er det bare og sette igang!

MANNSKAP

Husk at om du skal ta ICC alene må du ha med deg en eller to som mannskap. I videoene under er det Joakim som er kandidaten og Gitte som mannskap. Stor takk til begge to for filming under ikke helt sommerlige forhold!

Complete and Continue